Težak ždrijeb Jugu

U sjedištu LEN-a u Rimu u ponedjeljak su izvučene grupe drugog pretkola Eurolige. Dubrovački Jug CO će u Skupini C u Duisburgu igrati protiv ruskog Kazana, talijanskog Posillipa, Budvanske rivijere, francuske Nice te domaćina Duisburga. Šibenik NCP će u mađarskom Egeru u Skupini D igrati protiv Barcelone, rumunjske Oradee, njemačkog Spandau 04, slovačkih Košica te domaćina Egera.

Nepovoljan ždrijeb za jugaše
Trener Juga CO Elvis Fatović nije previše oduševljen ždrijebom.
‘Ždrijeb nas baš i nije pomazio. Nismo dobili domaćinstvo, a skupina nam je, po meni, najteža od svih. Međutim, naš cilj se ne mijenja, a to je plasman u Euroligu. Od protivnika poznajem Budvu, iz Šibenika ću dobiti informacije o Duisburgu, Kazan je u odnosu na prošlu sezonu slabiji za Ikodinovića i Gojkovića, a Posillipo je uvijek neugodan protivnik. Svoju međunarodnu igračku karijeru s Jugom počeo sam baš u Duisburgu (Kup kupova 1987.) i bilo je uspješno, pa se nadam da ću i kao trener isto tako uspješno startati’, optimističan je trener Juga.

Fatović je prokomentirao i skupinu koju je dobio Šibenik:
‘Šibenčani imaju dosta dobru skupinu i ključna utakmica bit će im protiv Barcelone, a ukoliko pobijede, imaju velike šanse za prolaz u Euroligu.’

Šibeniku primarni cilj plasman u Kup LEN-a
Ivica Tucak, strateg šibenske momčadi, smatra kako je Skupina D u kojoj će se njegova momčad natjecati od 17. do 19. listopada u Egeru, prilično izjednačena, uz izuzetak domaćina, koji je lani igrao u finalu Kup LEN-a.
‘Upali smo u skupinu gdje je jedan izraziti favorit, a to je domaćin Eger, četiri podjednake momčadi Šibenik, Barcelona, Oradea i Spandau, te jedan recimo outsider Košice. Ukoliko odigramo kako znamo i pobijedimo direktne konkurente možemo se nadati plasmanu u Euroligu. Iako, naglašavam, naš je primarni cilj plasman u LEN Kup. Informacije o Spandau već imam, a tijekom dana očekujem i izvješće o igri Barcelone’, kazao nam je Tucak, koji je također, poput svog kolege iz dubrovačkog kluba, komentirao i Skupinu C u kojoj nastupa Jug CO.

‘Smatram kako je Jug apsolutni favorit svoje skupine, a kao drugoplasiranu momčad vidim Budvansku rivijeru jer su i Kazan i Posillipo pomladili svoje momčadi, ostali bez ključnih igrača i mislim kako ne mogu parirati Dubrovčanima i Budvanima’, zaključio je Tucak.

Ždrijeb skupina za 2. pretkolo Eurolige
Skupina A – Marseille (Francuska)
Brixia Leonessa Nuoto (Italija)
VK Vojvodina Otp Banka NOVI SAD (Srbija)
Panionios GSS ATENA (Grčka)
Centre des Nageurs de MARSEILLE (Francuska)
CS Dinamo BUCHAREST (Rumunjska)
Rokava KOPER (Slovenija)

Skupina B – Herceg Novi (Crna Gora)
Ethnikos PIREJ (Grčka)
WC Jadran – CKB HERCEG NOVI (Crna Gora)
T-Mobile Honved BUDIMPEŠTA (Mađarska)
Spartak VOLGOGRAD (Rusija)
PSV EINDHOVEN (Nizozemska)
Ilyichevets MARIUPOL (Ukrajina)

Skupina C – Duisburg (Njemačka)
JUG Croatia Osiguranje DUBROVNIK (Hrvatska)

Sintez KAZAN (Rusija)
C.N. Posillipo NAPULJ (Italija)
Budvanska Rivijera BUDVA (Crna Gora)
A.S.C. DUISBURG (Njemačka)
Olympic NICE Natation (Francuska)

Skupina D – Eger (Mađarska)
ZF EGER (Mađarska)
Club Natacio BARCELONA (Španjolska)
Vaterpolski Klub ŠIBENIK – NCP (Hrvatska)
C.S.M. Leonardo ORADEA (Rumunjska)
Wasserfreunde Spandau 04 BERLIN (Njemačka)
C.H. Hornets KOŠICE (Slovačka)

3 komentara

Komentariši